Over mij

Persoonlijk

Ik ben Annemieke Beukenkamp (51 jaar), en samen met mijn geweldige man en onze prachtige kinderen, leven we ons leven! We voelen ons dankbaar dat we 3 kinderen hebben mogen krijgen. Het was verdrietig dat de middelste overleed vlak na de geboorte, en ikzelf overleefde het maar net. Dit heeft enorme impact gehad! Onze dankbaarheid voor alles wat er wél is, is groot. Onze andere twee kinderen zijn vooral heerlijk uniek. Met al hun talenten én ADD, ADHD en dyslexie, hebben ze op ons pad voor de nodige uitdagingen gezorgd. Maar juist daardoor óók voor lessen, overwinningen en groei!

Ervaring & achtergrond

Ik heb veel affiniteit met het onderwijs, waarin ik 25 jaar werkzaam ben geweest als leerkracht. In het speciaal onderwijs heb ik kinderen met de meest uiteenlopende diagnoses en hun ouders mogen begeleiden. Daarnaast heb ik gewerkt met jongeren en alle daarbij voorkomende problematieken. Zorgdragen voor veiligheid en vertrouwen, gezien worden, en aandacht voor de unieke talenten bleek keer op keer de basis te zijn om ontwikkeling in gang te zetten!

 

Door vrijwilligerswerk heb ik ook de nodige ervaring opgedaan, o.a. bij de Kinder- en Jeugdtelefoon, in de palliatieve thuiszorg, in de vluchtelingenopvang, ondersteuning op de basisschool van onze kinderen, en met huiswerkbegeleiding bij Syrische gezinnen.

Ik ben auteur van het kinderboek “Vrij zijn, door de ogen van een Nederlands en een Syrisch meisje” en ik heb naar aanleiding hiervan lezingen mogen geven en gastlessen op scholen over het thema vrijheid.

Opleidingen

Ik heb PABO en pedagogiek als achtergrond, en daarnaast heb ik vele onderwijs gerelateerde bijscholingen gevolgd. In 2017 en 2018 heb ik deelgenomen aan de jaaropleiding van 365 dagen succesvol, waar ik mijn coachskills heb mogen ontdekken en tot bloei laten komen. Sindsdien ben ik daar werkzaam als coach en mag ik mensen van dichtbij begeleiden in hun groeiproces op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij Sluis NLP Instituut. Tevens volg ik met veel enthousiasme de opleiding tot dialoogcoach. En ben ik mijn aan het bijscholen op het gebied van coaching bij rouw.

Werkwijze

Ik maak gebruik van positieve psychologie. Dit houdt in dat ik de focus leg op datgene wat al goed gaat, in plaats van op moeilijkheden, zwaktes en problemen. Ik leg juist de nadruk op het ontwikkelen en versterken van je positieve eigenschappen, talenten en mogelijkheden. “Wat je aandacht geeft groeit” is niet voor niets zo’n bekende uitspraak, hij blijkt namelijk ook bewezen waar te zijn!

Mijn kwaliteiten

Graag zet ik mijn kwaliteiten in voor jou:

  • Rust en ruimte om oordeelloos te luisteren naar jóuw verhaal
  • Oprechte belangstelling en aandacht
  • Liefdevolle feedback (en dat is dus ook genadeloos eerlijk)
  • Een groot empathisch/ inlevingsvermogen
  • De durf om taal te geven aan lastige zaken.
  • Tot de kern van het probleem komen
  • Ontdekken en verwoorden van jouw sterke kanten
  • Niet alleen denken, maar ook voelen, loslaten en vertrouwen
  • Tools geven om jouw eigen draagkracht te vergroten

Mensen met wie ik werk en leef omschrijven mij als warm, rustig en betrokken, puur, liefdevol en aandachtig. Mijn (levens) ervaring en eigen persoonlijke ontwikkeling heeft me nu hier gebracht!

Thijs Unij
Annemieke zette mij aan het denken over welke koers ik wil varen en wat ik écht het belangrijkste vind in mijn leven. Dit kwam door sterke vragen dankzij haar luisterend oor en prettige inlevingsvermogen. Door haar liefdevolle begeleiding voelde ik mij snel op mijn gemak bij haar.
Klik Hier
Matthijs Luijtjes
"Heel erg bedankt voor dit waardevolle, loepzuivere gesprek. Je hebt me oprecht geholpen en daar ben ik je zeer dankbaar voor. Eindelijk een coach die écht luistert, een verademing!”
Klik Hier
Anoniem
Liefdevolle, betrokken duizendpoot, die je als coach op prettige eigen wijze bij de les houdt. Waardoor je tot je maximale bloei mag komen!
Klik Hier
Jessica Slotman
Wat ik heel fijn aan haar manier van coachen vind, is dat ze mij zelf laat nadenken over mijn antwoorden. Doordat Annemieke op een positieve wijze en stimulerende vragen input geeft om stapjes te maken, maar vooral om door te blijven stappen. Ook als ik het even helemaal niet meer wist. Mede dankzij Annemieke haar coaching ben ik onder mijn hunebed vandaan gekropen.
Klik Hier
Martijn van Ulft
Annemieke is een vriendelijk, zachtaardig persoon. Ze is helpend en geeft vaak dingen aan waar je echt iets mee kunt. Ze is als geen ander in staat om jezelf te laten spiegelen!
Klik Hier
M. M.
Ze kon zo precies op tijd de juiste dingen zeggen! Soms als stille getuige en dan weer in één keer raak...
Klik Hier
D. H.
Annemieke wil dat mensen écht gezien worden en de waardering krijgen die ze waard zijn!
Klik Hier
Paul Kater
Ze heeft veel kennis en kunde! Annemieke is daar als je erom vraagt en stuurt bij als je dreigt te ontsporen!
Klik Hier
Previous
Next